top of page

Tillbaka till (nat)urkraften

Det finns en kunskap i varje kultur som går långt tillbaka i tiden och som varit avgörande för dess överlevnad. Läkekonsten. Människan har i alla tider samlat på sig kunskap om naturens läkande växter och använt dem på olika sätt. Salvor, oljor, förband, drycker. När vi idag tar mediciner är de ofta långt ifrån naturliga. Faktum är att väldigt lite av det som vi använder idag är naturligt. Men det finns de som arbetar för att bevara naturens läkande kraft. Som hjälper oss att använda denna kraft på rätt sätt. Denna kunskap är viktig att bevara, för framtiden är förhoppningsvis mindre kemisk än dagens samhälle. Det måste vi hoppas på.


Anne Swahn är nyutexaminerad Läkeörtsterapeut från Inspira, Det gröna apoteket. Hon har en passion för naturen och älskar att vandra i det vilda och plocka blommor och örter. Denna passion har mynnat ut i en bred kunskap om naturen och människans behov av densamma. Idag hjälper hon allt från nyblivna mammor till nyopererade med salvor, oljor och tinkturer. Hon blandar gärna ihop personliga kurer men vet också vad som går åt mest och laddar hyllorna i butiken i Nye i Småland inför varje säsong. Hon resor också till festivaler och marknader med sina läkeörter i bagaget.


salvia, läkeörter
Salvia läkeörter på marknad.

Nu har Jordero också fått en låda med finfina flaskor och burkar som innehåller naturens magi. Vi har tagit våriga bilder och jobbar med att få in alla texter för att beskriva produkterna så utförligt som möjligt. Självklart vill vi dela med oss, kolla in det nya sortimentet i webbshoppen!


Salvia läkeörter
Ett kit som innehåller läkande örtoljor och salvor för dig och bebis.


Tänk så härligt att man kan lita till moder jords skörd för det man behöver i många fall av sjukdom och besvär. Hon är oändligt vis. Så här står det om läkeörter på inspiras hemsida: "Man behöver inte längre bara tro på att örter verkar. Idag vet man att de gör det! Borta är stämpeln om häxkonster och trollramsor. I stället framgår genom forskningens landvinningar att det handlar om fytokemi och fysiologi i skön samverkan."


Inspira, Det gröna apoteket
Inspira, Det gröna apoteket. Eklöfs Örtutbildning och Inspirabutiken Rörstrandsgatan 42

Vi har precis även släppt ett poddavsnitt där vi Intervjuar Anne Swahn om hennes väg till läkeörterna, ljushealing, shamanism och mycket mer som denna underbara och starka kvinna har att erbjuda världen. Du kan lyssna på detta här nedan eller söka på Spotify eller iTunes efter Jordero och avsnittet "Naturens Apotek".


Anne tar oss tillbaka till (nat)urkraften med sin djupa kunskap om moder jord och etern. Hennes glädje och energi smittar och i slutet av vår podcast improviserar vi i ett härligt flow fram en riktig jordeläkningsceremoni. Hoppas ni gillar den! Välkomna nu att beställa hennes läkande produkter vid behov via vår webbshop eller svänga förbi i den mysiga butiken i Nye om ni passerar där. Där hittar man även massor av förtrollande vackra muggar, skålar och kannor. Anne och hennes man har även ett krukmakeri där de drejar och bränner egendesignad brukskeramik och tar emot beställningar. Anne gör dessutom smycken i silver och glas. Spana in dem här! Två av hennes fina halsband har vi också fått in i webbshoppen.


Det är härligt när livet inspirerar och man kan och vågar utforska sina talanger och det man längtar efter. Skaparglädjen är något som lyser om Anne, hon har en enorm passion för allt hon tar sig för och det är svårt att inte ryckas med av hennes varma skratt och spännande berättelser. Vi tackar Anne för besöket denna gången och hoppas hon snart kommer tillbaka och musicerar och sjunger med oss igen!shamansk namngivning
Shamansk namngivningsceremoni förbereds. Anne Swahn höll i ceremonin och vi sjöng många jordande och upplyftande sånger för vår kära nykomling.

Vill ni komma i kontakt med Anne, når vi henne lättast via telefon eller mail på hemsidan: http://www.swahnskrukmakeri.se/


Önskar er alla en underbar läkande dag!

Kramaste

Linda


131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page