top of page
jordero_logo_yellow_edited_edited.png

Jorderopodden

Our podcast in Swedish
En längtan manifesterar sig

Som ett förlängning av vår längtan att fördjupa oss inom olika områden som rör mantra, meditation, tantra, yoga, musik och hälsa, kommer nu Jorderopodden, Jorderos egen Podcast. En resa mot ett mer kärleksfyllt och fullt liv.  Sök på Jordero så hittar du den i iTunes, Spotify, Youtube eller på Podomatic. Det senaste avsnittet hittar du här till höger.

Vill du höra mer av vår musik, podcast och framtida projekt? Stöd oss gärna via Patreon:

www.patreon.com/jordero

Kramaste!

Linda & Caspar

Jordero Podcast - lyssna på senaste avsnittet!
14. Kriya Secrets Revealed
14. Kriya Secrets Revealed

Our first english episode! We interview Zeke, our friend from the UK. Zeke follows the Kriya Yoga instructions given by JC Stevens in the book Kriya Secrets Revealed. We talk about what Kriya Yoga is, about rational approaches to faith based practices and much more.

press to zoom
13. Med Autismen som Superkraft
13. Med Autismen som Superkraft

Felix Swahn började prata när han var 5 år gammal men har alltid kommunicerat med hjälp av bilder. Han berättar för oss om kampen för att få gå i en vanlig klass och delar öppet med sig av hur det är att leva med ett konstant kaos i huvudet och en osäkerhet kring vad som är rätt och fel. Vi får också veta mer om hans kommande bok och hans stora passion: film.

press to zoom
Gudinnefeminism - Del 2 - Kristina T
Gudinnefeminism - Del 2 - Kristina T

Kristina Turner är hållare av kvinnocirklar och grundare av Urban Goddess, doftljus-alkemist och författare till boken Natural Birth - a holistic guide to pregnancy, childbirth and breastfeeding. Hon pratar med oss om naturlig förlossning som initiering in i högre verkligheter, och vikten av att ge kvinnor möjlighet att föda på sina egna villkor. Vi pratar även om vad ett andligt uppvaknande kan betyda och sjunger mantrat Om tare tuttare ture soha.

press to zoom
Gudinnefeminism - Del 1 - Lou Åberg
Gudinnefeminism - Del 1 - Lou Åberg

Lou är konstnären som blev kallad att berätta gudinnornas sagor och myter. Med intuitionen som vägledare delar hon sin kunskap om yoga, meditation, livet och mantra på ett öppenhjärtigt och avslappnat sätt. Som lyssnare får du bli barn på nytt och lära dig gudinnornas spel, styrkor och visdom. Lou driver idag yogabliss.se och erbjuder yoga, retreats, workshops och mycket mer.

press to zoom
10. Naturens Apotek
10. Naturens Apotek

Möt Anne Swahn, Kumma och Namnmor, Shaman och Läkeörtsterapeut med ett brinnande intresse för att hela jorden. Anne berättar om hur hon plockar och tillverkar sina läkeörtssalvor och tinkturer och hur de olika örtmedicinerna skall användas. I slutet av detta avsnitt spelar vi en väldigt finstämd konsert som vi inte vill att ni missar! En riktig Jordeläkningsceremoni!

press to zoom
9. Att föda hemma
9. Att föda hemma

Vi träffar hembarnmorskan Sepideh Ghasemi över en kopp te i vårt vardagsrum och pratar om kärleken till barnmorskeyrket och om hur hemfödslar är det bästa hon vet. Sepideh delar med sig av sina bästa tekniker för att handskas med smärta och ångest, tekniker som gör det möjligt att känna sig stärkt eller till och med extatisk vid en förlossning. Denna kunskap är otroligt viktig och vi hoppas att så många som möjligt kan få möjligheten till en magisk hemförlossning och en blomstrande start.

press to zoom
8. Attitude of Gratitude med Viveka
8. Attitude of Gratitude med Viveka

Linda träffar Viveka i Stockholm Kundaliniyoga Centers vackra lokal på Reimersholme och får lära sig mer om kundaliniyogans djupa transformerande kraft. Viveka berättar varmt och öppet om sin inre resa och sitt möte med Gurun Yogi Bhajan och guidar oss mot ett liv i större tacksamhet och inre frid. Viveka driver Kundaliniyoga Institutet samt Stockholm Kundaliniyoga Center. Musik i klippet av Jordero: 1. Ong Namo Guru Dev Namo 2. Ra Ma Da Sa 3. Underbara barn 4. En stor kraft

press to zoom
7. Drömmen om att leva i gemenskap
7. Drömmen om att leva i gemenskap

Har du någonsin varit nyfiken på att bo kollektivt? Kan vi leva väl tillsammans i samklang med moder jord? Det är visionen för Nackunga Community i Hölö utanför Järna. Där bor en grupp engagerade människor med livfull tillvaro som utvecklas tillsammans, i harmoni med Moder Jord. Följ med Jordero när vi hälsar på i deras kollektiv, deltar i en Jordens Dröm - Ceremoni och intervjuar Albin, Mattias och Anna.

press to zoom
6. Funken som Religion
6. Funken som Religion

Fest hos Jordero! Vi bjuder på Jordero-Qawwali, pakistansk folkmusik, linschips och väldigt starkt grönt te. Vår vän Jonatan gästar och jammar och pratar med oss om vikten av att känna groove och vara soulful. Vi pratar om att vara förföljd av andar och filosoferar kring CBD. Häng med in i en svängig Fredagkväll hos Linda och Caspar!

press to zoom
5. Harmoni i kvadrat
5. Harmoni i kvadrat

Linda och Caspar besöker Harmoni Expo och intervjuar flera spännande utställare, köper trummor och klangskålar samt lär sig något om pyramider och utomjordingar. Harmoni Expo är Sveriges största alternativmässa för kropp och själ med 300 utställare i två stora hallar. Anders B Johansson: http://www.premasagarlight.com/ Stevik: http://www.stevik.se/ Husförsamlingen Mosaik: http://www.uppsalamosaik.se/ Flowing Consciousness: https://www.facebook.com/Flowing-Consciousness

press to zoom
4. Att vara en tacksam naturkraft
4. Att vara en tacksam naturkraft

I detta avsnitt möter vi Camilla och Magnus som är en helt ovanlig trebarnsfamilj. Vi pratar om hur ens största motgångar kan vara de största gåvorna, vad som verkligen krävs för att få tid till det där man vill göra och hur man ska kunna veta vad som är bäst för sina barn. Vad gör man med sin passion och sina intressen när man plötsligt en dag inte har någon tid? Vill du höra mer av vår musik, podcast och framtida projekt? Stöd oss gärna via www.patreon.com/jordero Kramaste Linda & Caspar

press to zoom
3. Chagamannen som vaknade
3. Chagamannen som vaknade

I vårt tredje avsnitt träffar vi Joakim som gör shamansmycken av saker han hittar i naturen och som hittar den sällsynta hälsosvampen sprängticka med hjälp av jojk. Vi pratar om hans uppvaknande till ett högre stadie av varande och om ljusbollar, villkorslös lycka och kastanjeshampoo. Vill du höra mer av vår musik, podcast och framtida projekt? Stöd oss gärna via www.patreon.com/jordero Kramaste Linda & Caspar

press to zoom
2. Jordero i vardagen
2. Jordero i vardagen

I detta avsnitt pratar vi mer ingående kring hur man kan få mer sinnesfrid och jordero i sin vardag. Vi ger våra bästa tips för alla lätt-stressade själar, vare sig du är singel med ett hektiskt schema, småbarnsförälder, pensionär eller mitt i karriären. Vi går in på olika meditationstekniker och tar ett första steg in i mantrameditationens underbara värld. Vill du höra mer av vår musik, podcast och framtida projekt? Stöd oss gärna via www.patreon.com/jordero Kramaste Linda & Caspar

press to zoom
1. Nu börjar det!
1. Nu börjar det!

Linda och Caspar sammanfördes av musiken som ville spelas av dem och till dem. Nu är det dags att dela med sig. Jordero görs av yogaläraren och sångerskan Linda Swahn och den kosmiske musikern Caspar Swahn. Vi sjunger mantran och skriver hymner för inre frid och djupa insikter. Vill du höra mer av vår musik, podcast och framtida projekt? Stöd oss gärna via www.patreon.com/jordero Kramaste Linda & Caspar

press to zoom
bottom of page