top of page

Vågornas läkande kraft

Allt går i vågor, ja allt går i vågor, vågorna gungar dig och mig. Så börjar en av våra hymner, Shambho, som är ett svenskt mantra. Naturen är magisk på många sätt. Den föder oss, den ger oss material och verktyg till hus och hem, den skyddar oss mot vädrets makter. Naturen påverkar också vårt psyke. Vi kan vara rädda för den, vi kan vara trygga i den, vi kan känna oss hela i den. Naturen har därmed både en praktisk funktion i våra liv, men också en djupt själslig.


inristning, träd, natur
Vår behov av att vara nära kopplade till naturen kan yttra sig i ett behov av att rista in vår själs längtan i densamma.

Vatten är det element som jag känner mig starkast sammankopplad med. Vatten lugnar min kropp och själ och gör att jag känner mig renad inifrån och ut. Ludet av vatten som porlar, öser ner eller vågor som kommer och går är på ett sätt också ljudet av liv, livets toppar, dalar och oändlighet. Det är också spännande att tänka på livet och vår del i det som vatten, som enkelt förflyttar sig, tar sig förbi alla hinder tack vare sin flexibilitet, kapacitet att ändra form och aggregationstillstånd. Som en hyllning till vattnet och dess läkande kraft har vi satt ihop en kort meditation med vågor och piano som du lätt kan lyssna till och se mitt i bruset och vimlet, stressen och pressen. Ta en micropaus, luta dig tillbaka och låt vågorna läka dig inifrån och ut.Vila i jordens ro ♡

Linda

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page